Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Bryan Roy na veroordeling bedreigen Rutte: ‘Mark kan die hele taakstraf in z'n naad douwen'

Gisteren kreeg oud-international Bryan Roy een veroordeling aan z'n broek voor het bedreigen van Mark Rutte via Twitter. Een dag eerder zette Roy z'n account op het social media-platform op non-actief, maar nog geen dag later en guess who's back? 'Mark kan die hele taakstraf in zijn naad douwen.'

Roy

De politierechter in Den Haag legde de oud-Ajacied een werkstraf van 80 uur op, plus een voorwaardelijke celstraf van een maand met een proeftijd van twee jaar. Aanleiding daarvoor: Roy had op 3 april de woorden "Headshot krijgtie straks" in een reactie gezet onder een bericht over Mark Rutte.

Niet oké, oordeelde de rechter, aangezien zijn woorden "bedreigend" waren. Hij benadrukte daarbij dat leden van de regering hun werk moeten kunnen doen "zonder vrees voor hun veiligheid".

'Taakstraf in z'n naad'

Maar of Roy komt opdagen voor de opgelegde taakstraf van 80 uur, dat is nog maar de vraag. Met de woorden "Ik ben er weer (...) Mijn allerliefste volgertjes" liet de oud-voetballer vrij snel weten weer terug te zijn op Twitter. En enkele uren daarna postte hij een afbeelding met daarboven de tekst: "Mark kan die hele taakstraf in ze naat douwe..".

Alsnog de cel in?

Als Roy bij z'n punt blijft en de taakstraf lekker laat voor wat het is, riskeert hij per twee uur gemiste taakstraf één dag cel. In zijn geval komt dat neer op 40 dagen brommen. Wel kan de voormalig Oranje-international nog in hoger beroep, net als het OM.

Nieuws
  • AD
  • Pro Shots/Stanley Gontha