Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

ME arresteert tientallen mensen bij QR-vrij restaurant Waku Waku

In Utrecht heeft de politie met de ME ingegrepen bij restaurant Waku Waku, waar tientallen mensen zich hadden verzameld om te protesteren tegen het QR-toegangsbewijs. 

ME arresteert tientallen mensen bij QR-vrij restaurant Waku Waku

De demonstranten werden door de gemeente aangewezen om naar een andere locatie te verplaatsen. De politie gaf meerdere waarschuwingen, maar tientallen mensen bleven alsnog bij het restaurant staan. Er volgden arrestaties, waarbij een aantal mensen zich verzette. Zij werden met handboeien om in politiebusjes meegenomen.

Coronabeleid

Restaurant Waku Waku weigert sinds de invoering van de nieuwe coronamaatregelen op QR-codes te controleren, want het beleid "staat haaks op deze kernwaarden (vrijheid, inclusiviteit, diversiteit, liefde en verbinding - red.) en het feit dat de overheid de horeca gebruikt om de vaccinatiegraad te verhogen is onethisch en verkeerd", aldus een post op social media.

De gemeente stuurde maandagavond agenten op het restaurant af om de deuren te sluiten, maar zij stuitten op zo'n honderd mensen die de zaak steunden. Door een menselijk schild te vormen, wisten de demonstranten te voorkomen dat het restaurant ontruimd werd. Om 23:00 besloot de eigenaar zelf de tent leeg te maken en rond middernacht waren alle aanwezige demonstranten weer huiswaarts gekeerd.

Sloten vervangen

Op dinsdag waren er opnieuw plannen om het restaurant te openen, maar de gemeente bleek de sloten te hebben vervangen. Sindsdien komen demonstranten buiten de deur van het restaurant samen om hun steun aan de zaak te betuigen.

Nieuws
  • QR-code
  • Pro Shots