Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

OM gaat Lil' Kleine vervolgen na aanklacht over mishandeling

Het OM gaat Lil’ Kleine vervolgen voor een mishandeling die in 2019 zou hebben plaatsgevonden bij een Amsterdamse discotheek.

OM gaat Lil' Kleine vervolgen na aanklacht over mishandeling

Jorik Scholten, zoals Lil’ kleine eigenlijk heet, moet op 8 september voor de rechter in Amsterdam verschijnen. De rapper en twee andere verdachten - een 49-jarige man en een 51-jarige man uit Boxtel - worden beschuldigd van mishandeling.

Het slachtoffer, een 28-jarige man, zou op 7 december 2019 aangevallen zijn door de twee mannen, nadat hij met Lil' Kleine in discussie was geraakt. Het slachtoffer zou in de Amsterdamse Club Olivia tegen Jamie Vaes, de vriendin van Scholten, aangestoten zijn. Lil’ Kleine zou daarna agressief op de man gereageerd hebben. Toen de 28-jarige later naar buiten ging, kwam hij daar opnieuw de artiest tegen, die een paar vrienden op het slachtoffer wees. Twee van hen zouden hem daarna hebben aangevallen. De eigenaar van de discotheek bevestigt dat de rapper bij het incident aanwezig was.

Persoonlijk gesprek

Nathan Moszkowicz, de manager van Lil’ Kleine, zou aangeboden hebben om een persoonlijk gesprek met het slachtoffer te organiseren om de situatie uit te praten. In ruil daarvoor zou de man dan zijn aangifte in moeten trekken. De man is daar ogenschijnlijk niet mee akkoord gegaan. Moszkowicz vertelde later ook dat Scholten al ondervraagd is door de politie.

Op 8 september informeert de rechtbank naar het verloop van het onderzoek. Daarna wordt waarschijnlijk bepaald wanneer de zaak inhoudelijk behandeld wordt.

Entertainment
  • BrunoPress