Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

OMT-lid Marion Koopmans: 'Ik word vergeleken met Goebbels'

Sinds 2020 is Koopmans lid van het Outbreak Management Team (OMT) dat het kabinet adviseert over coronamaatregelen en dergelijke. Maar dat wordt haar duidelijk niet door iedereen in dank afgenomen. Koopmans reageert op de felle reacties.

Marion Koopmans

De virologe was te zien in Nieuwe Gezichten. In het programma van Omroep MAX gaat presentatrice Carrie ten Napel op bezoek bij allerlei artsen, virologen en andere mensen die regelmatig met hun kop op de buis verschijnen om te praten over corona. Na onder andere Ernst Kuipers - de man van de IC-bedden - was Koopmans aan de beurt.

'Goebbels'

In het gesprek met Ten Napel geeft de virologe commentaar op de kritiek en online scheldkanonades waarmee ze te maken heeft. Van 'heks' en 'nazi', tot verwijten dat ze veel te veel op tv te zien is; vooral na haar verschijning in praatprogramma Op1 gaat het behoorlijk los in de online comment-secties.

"Ik word vergeleken met Goebbels. Dat raakt mij natuurlijk wel", aldus Koopmans. Daarnaast vertelt ze dat mensen aangifte tegen haar wilden doen "voor misdaden tegen de menselijkheid" en dat Thierry Baudet haar een 'China-poedel' noemde. "Dat is bizar, dat is echt bizar", is haar reactie op de betreffende kritiek. "En ook de reacties die dat allemaal opleverde. Dan denk ik: 'waar stopt dit?' Dat vind ik iets waar de politiek mee aan de slag mag."

Wat Marion Koopmans dan precies verwacht van de politiek wordt verder niet duidelijk.

Nieuws
  • Nieuwe Gezichten, RTL Boulevard
  • BrunoPress/Action Press/Brunopress.nl