Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Hélène pakt kijkcijfersrecords met De Oranjezomer: ‘Wilfred vindt dat zeker niet leuk’

Afgelopen weekend zat Hélène Hendriks op de plek van Wilfred Genee bij De Oranjezomer. Dat leverde haar meteen meerdere kijkcijferrecords op.

Hélène pakt kijkcijfersrecords met De Oranjezomer: ‘Wilfred vindt dat zeker niet leuk’

Hélène Hendriks heeft sinds vorig weekend het stokje tijdelijk overgenomen van Wilfred Genee, die er na 82 afleveringen van De Oranjezomer even tussenuit is geknepen voor een welverdiende vakantie. De wijziging in de opstelling zorgt voor heel wat bekijks, want sinds Hélène op de stoel van Wilfred zit, schieten de kijkcijfers omhoog. Zaterdag kwam de eerste recordscore met 847.000 kijkers, waarna zondag maar liefst 891.000 mensen achter de buis kropen om een stuk van de show mee te krijgen. Dat zorgde zowel voor het nieuwe record van De oranjezomer zelf als dat van heel SBS6 in de afgelopen maand.

Slecht nieuws voor Wilfred

Bij RTL Boulevard werd de opmerkelijke statistiek uitgebreid besproken door Eddy Zoëy en Rob Goossens. “Ik vraag me dan toch een beetje af: zal Wilfred nu op vakantie denken: ‘Verdomme!’?”, twijfelde Zoëy. “Wilfred vindt dat honderd procent zeker niet leuk”, meende Goossens. “Hij is dus in elk geval vervangbaar. Ik denk dat hij het altijd wel lekker heeft gevonden om voor zijn gevoel onvervangbaar te zijn. Dat is ook gebleken toen ze die ruzie hadden. Toen zei John de Mol: ‘Jongens, jullie gaan daar gewoon met z’n drieën door, we gaan daar niet Hélène neerzetten.’ Maar ja, als het toch een optie is…”

Vooralsnog ziet de toekomst van Veronica Inside er twijfelachtig uit. Na de ruzie rond de racisme-uitzending leek er al een einde aan te komen en Johan Derksen heeft eerder dit jaar al aangegeven dat hij met het programma zou gaan stoppen. Goossens en Zoey filosofeerden nog over het idee om het programma door te zetten met Hélène op de plek van Genee. “Misschien vindt Wilfred het ook wel lekker, want hij maakt ook dat ochtendprogramma en misschien heeft hij ook wel andere plannen in zijn leven.”

Entertainment
  • mediacourant.nl, Shownieuws
  • Pro Shots