@media (max-width: 679px){#fig-61e4f6aeba5a2 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-61e4f6aeba5a2 img{#fig-61e4f6aeba5a2 img.lazyloading{width: 624px;height: 468px;}}@media (min-width: 680px) and (max-width: 680px){#fig-61e4f6aeba5a2 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-61e4f6aeba5a2 img{#fig-61e4f6aeba5a2 img.lazyloading{width: 980px;height: 735px;}}@media (min-width: 681px) and (max-width: 1000px){#fig-61e4f6aeba5a2 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-61e4f6aeba5a2 img{#fig-61e4f6aeba5a2 img.lazyloading{width: 1290px;height: 726px;}}@media (min-width: 1001px) and (max-width: 1440px){#fig-61e4f6aeba5a2 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-61e4f6aeba5a2 img{#fig-61e4f6aeba5a2 img.lazyloading{width: 1400px;height: 788px;}}@media (min-width: 1441px){#fig-61e4f6aeba5a2 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-61e4f6aeba5a2 img{#fig-61e4f6aeba5a2 img.lazyloading{width: 1900px;height: 814px;}}Wilfred Genee: 'Het orakel Johan Derksen lult die 62 dagen wel vol'

Wilfred Genee: 'Het orakel Johan Derksen lult die 62 dagen wel vol'

Met het EK voor de deur begint het VI-trio Wilfred Genee, René van der Gijp en Johan Derksen aanstaande donderdag (10 juni) aan een 62 dagen durende marathon slap kantinegelul over belangrijke zaken als het uiterlijk van Sylvie Meis en de slippertjes van Marco Borsato. En misschien dat het ook nog over voetbal gaat…

“Met Wilfred Genee.”

Wilfred! Eerst maar eens even over dat EK. Dat gaan we niet winnen, toch?

“Nee. Dat lijkt me ook niet. Ik heb het gevoel dat er met Ronald Koeman als bondscoach meer geloof in het Nederlands elftal zat. Sinds Frank de Boer aan het roer staat, heb ik een stuk minder bezieling in het team kunnen ontdekken. En dat Virgil van Dijk (Liverpool) niet meedoet, helpt natuurlijk ook niet mee. Misschien dat we een kans maken als we in sommige wedstrijden wat behoudender spelen, 5-3-2 of zo, maar zelfs dan heb ik nog steeds het gevoel dat we niet verder komen dan de kwartfinale.”

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_top_article');

Wie wordt er wel Europees kampioen?

“Frankrijk is in mijn ogen de grote favoriet. Duitsland presteert de laatste tijd slecht, maar op het EK komen ze vast wel weer bovendrijven. Dat heb je altijd met die Duitsers. Italië schat ik ook hoog in. Het liefst zie ik trouwens Engeland een keer Europees kampioen worden, maar om de een of andere reden gaat het bij hen altijd mis.”

Weet jij trouwens wie Xan de Waard is?

“Wie? Xan de Waard? Nee. Ik heb geen flauw idee.”

Een hockeyster van Oranje die meedoet aan de Olympische Spelen.

“Aha. Oké dan. Je bent me aan het testen? Na het EK gaan we met De Oranjezomer – zoals ons programma van de komende weken heet – inderdaad gewoon door en praten we over de Tour de France en de Olympische Spelen. Ik moet me nog even inlezen in de olympische sporten ja, maar aan de andere kant: wij vliegen dat toernooi natuurlijk heel anders aan dan de NOS of Humberto Tan. Wij blijven gewoon VI maken, maar dan over de Spelen. René zal ongetwijfeld weer gaan zeggen dat hij hockey een vorm van stofzuigen vindt en Johan maakt vast weer allerlei grappen over die dames op de balk. Onze insteek gaat heus niet opeens zijn dat die turnsters tweetiende punt meer hadden moeten krijgen, of zo.”

Is 62 dagen achter elkaar op tv zelfs voor jullie niet een beetje veel?

“Kijk, wij zijn door Talpa gevraagd om na het EK ook de Tour de France en de Olympische Spelen te doen. Ik heb daar even over nagedacht, maar de urgentie is groot. Dit zijn grote sportevenementen. Ik vind dat iedereen in deze tijd zijn steentje moet bijdragen, ik dus ook. Op een gegeven moment heb ik dus ja gezegd. In het belang van het team, zoals dat in de sport heet.”

Maar 62 dagen achter elkaar?

“Nee, zo moet je niet denken. Ik ga over sport praten. Dat is toch het leukste dat er is. Uiteindelijk verplaatsen wij lucht, meer niet. Mensen die in de bouw werken, op het land of in een fabriek, díé werken hard. Wij niet. Wat wij doen, kost alleen veel tijd. Maar eerlijk is eerlijk: een dagje vrij zou natuurlijk wel lekker zijn.”

Trouwens: van 19 tot en met 22 juli is de Tour de France al afgelopen en zijn de Olympische Spelen nog niet begonnen. Waar gaan jullie het dan over hebben? De formatie?

“Daar maak ik me geen enkele zorgen over. We hebben één voordeel: dat we het orakel Johan Derksen aan tafel hebben zitten. Die lult die 62 dagen wel vol, haha. René en ik gaan lekker achterover zitten en Johan roept wel wat hij van alles vindt.”

Beloof je dat jullie deze keer geen ruzie krijgen?

“Dat weet je bij ons nooit.”

De Oranjezomer wordt van 10 juni tot en met 11 juli vanuit Slot Zeist uitgezonden en is dagelijks twee keer te zien op SBS6: van 20.00 uur tot 20.45 uur als voorbeschouwing op het EK-duel van die avond en vervolgens om ca. 22.55 uur als nabeschouwing. Vanaf 12 juli, wanneer het EK is afgelopen, tot en met 8 augustus zendt De Oranjezomer uit vanaf Droompark de Zanding in Otterlo. De Oranjezomer gaat dan over de Tour de France en de Olympische Spelen en is vanaf 21.30 uur tot 22.30 uur te zien op SBS6.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws