Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Limburgse ‘seksdeurwaarder’ Hans K. voor de rechter

Vandaag verschijnt de Limburgse deurwaarder Hans K. in de rechtszaal. Hij zou zijn ambt misbruikt hebben door vrouwen ook ‘in natura’ te laten betalen. Hij wordt verdacht van drie verkrachtingen, ontucht en passieve ambtelijke corruptie.

Limburgse ‘seksdeurwaarder’ Hans K. voor de rechter

Hans K. heeft sinds 1995 als gerechtsdeurwaarder gewerkt, deels bij een maatschap en na 2007 als freelancer. Tussen 2001 en 2016 zou hij misbruik hebben gemaakt van zijn functie om seks met verschillende vrouwen te hebben. Justitie verdenkt hem van drie verkrachtingszaken in die periode, in Stein (2002), Maastricht (2004-2009) en Geleen (2006-2009).

‘Moderne vriendschap’

De deurwaarder kwam vaak bij vrouwen over de vloer om schulden te innen. Hij bood hen dan aan om seks met hem te hebben in ruil voor geld, zodat zij hun rekeningen konden betalen.

In 2017 werd hij op heterdaad betrapt door Alberto Stegeman tijdens een uitzending van Undercover in Nederland. Op de beelden is te zien dat K. een vrouw aanbiedt om een ‘moderne vriendschap’ met hem aan te gaan. Als ze vraagt wat ze daarbij moet verwachten, antwoordt de deurwaarder: "Geen gekke dingen. Gewoon, ik ga je lekker verwennen.” Vervolgens legt hij een bedrag van 100 euro op tafel, waarna Stegeman hem onderbreekt.

Geen verkrachting

Na de uitzending van Undercover in Nederland kwamen er meerdere meldingen binnen van vrouwen die slachtoffer waren geweest van Hans K. Een aantal van hen gaf aan dat de deurwaarder hen verkracht zou hebben.

Volgens K. is er daar geen sprake van. Tijdens een eerdere zitting liet zijn advocaat Marijn Zuketto weten dat de deurwaarder ‘het niet als verkrachtingen ziet’. Ook bij de confrontatie zei K. dat hij ‘geen strafbare fouten heeft gepleegd’, maar dat hij ‘ethisch wellicht wel fout zat’.

Misdaad 1limburg.nl, telegraaf.nl Videostill SBS6