Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Gerechtshof: Promes moet portemonnee trekken na neersteken neef

Voetballer Quincy Promes moet geld betalen aan zijn neef. Dat heeft het gerechtshof van Amsterdam vanmiddag bepaald.

Promes

Ooit stond Promes vooral bekend om zijn voetbaltalent. De buitenspeler schitterde op de velden voor Oranje, FC Twente, Ajax en Sevilla. Totdat hij door een aantal incidenten negatief in het nieuws verscheen.

Inmiddels lopen er meerdere zaken tegen hem. De voetballer wordt verdacht van betrokkenheid bij de smokkel van honderden kilo's cocaïne via de Westerschelde en de haven van Antwerpen. Het OM eiste daarvoor enige tijd terug 9 jaar tegen Promes. Daarnaast lopen er nog twee zaken over een incident waarbij Promes zijn eigen neef neerstak op een feestje in Abcoude in 2020.

Promes moet lappen

De steekpartij is opgedeeld in een civiele zaak en een strafzaak. In laatst genoemde werd Promes afgelopen juni veroordeeld tot 1,5 jaar celstraf. De rechter acht het bewezen dat de voetballer zijn neef met een mes in zijn knie stak. Dit zou gebeurd zijn na onenigheid over een gestolen ketting. "Wie van tante steelt, maak ik af", zou Promes hebben gezegd. De voetballer ging in hoger beroep.

In de civiele zaak - deze gaat puur om het betalen van een schadevergoeding - werd Promes een jaar eerder al veroordeeld. Hij ging in beroep, maar het gerechtshof heeft nu bepaald dat Promes inderdaad moet betalen. Hoe hoog het bedrag is, wordt later vastgesteld, maar naar verluidt claimen het slachtoffer en zijn advocaat 'vele tonnen'. Mede omdat de neef blijvende schade heeft opgelopen.

Promes was niet bij de uitspraak aanwezig.

Celstraf

De voetballer was sowieso bij geen enkele zitting aanwezig de afgelopen jaren. Op dit moment zit hij in Rusland, waar hij onder contract staat van Spartak Moskou. De kans is groot dat hij de komende tijd geen voet op Nederlandse bodem zet, aangezien hij internationaal gesignaleerd staat. Dat betekent dat hij wordt gezocht door de Nederlandse autoriteiten. Ook in landen waarmee Nederland een uitleveringsverdrag heeft, is Promes niet veilig.

Niet alleen heeft hij een gevangenisstraf van 1,5 jaar openstaan wegens het neersteken van zijn neef, Promes is dus ook nog verdachte in een grote drugszaak. In januari van dit jaar werd duidelijk dat het OM maar liefst 9 jaar gevangenisstraf eist wegens betrokkenheid bij de smokkel van coke. Op 14 februari doet de rechter uitspraak in de drugszaak.

Misdaad
  • AD
  • NL Beeld / Proshots