Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Boris Johnson: 'Eind september alleen gevaccineerden welkom bij clubs en grote evenementen'

Een negatieve test is straks niet genoeg meer om in het Verenigd Koninkrijk op stap te gaan. Je moet en zal je laten vaccineren.

Boris Johnson: 'Eind september alleen gevaccineerden welkom bij clubs en grote evenementen'

Waar wij Mark en Hugo op beeld krijgen bij persconferenties, zitten de Britten opgescheept met Boris Johnson. Die verscheen gisteravond weer op de buis om een praatje te houden over de situatie in Groot-Brittannië, dat zondag helemaal open ging. Er zijn daar nu nul coronamaatregelen: geen mondkapjes, anderhalve meter afstand of testen voor toegang, maar daar gaat in september verandering in komen.

Vaccinatiebewijs verplicht

Tijdens de persconferentie meldde premier Johnson dat de overheid van plan is vaccinatie verplicht te maken voor nachtclubs en andere locaties waar ‘grote hoeveelheden’ mensen samenkomen. Om hoeveel personen het precies gaat is niet precies duidelijk.

Het plan is om de regel in september toe te passen, want volgens de premier heeft iedereen boven de achttien dan de kans gehad om zich twee keer te laten vaccineren. Bewijs van een negatieve test is op dat moment niet meer genoeg om binnen te komen.

Nieuws
  • Pro Shots