Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Belgische voetbalbond zegt 'foei' en stuurt Noa Lang voor straf naar Holocaustmuseum

De Belgische voetbalbond geeft Noa Lang een tikje op z'n vingers. De Nederlandse vedette van Club Brugge zong na afloop van de kampioenswedstrijd tegen Anderlecht uit volle borst mee met de supporters, alleen bestempelt de bond de liederen nu als 'kwetsend'.

Noa Lang

De betreffende tekst: "Liever dood dan Sporting-Jood", verwijzend naar aartsrivaal Royal Sporting Club Anderlecht. Echter was dat allemaal niet beledigend bedoeld, aldus Langs werkgever Club Brugge kort nadat de ophef ontstond. Met name omdat het om een geuzennaam zou gaan. Bovendien zat er volgens de club "geen enkele antisemitische ondertoon" in het gezang van de Nederlandse jeugdinternational. Lang zelf sloot zich daarbij aan en benadrukte dat het niet de bedoeling is geweest iemand te kwetsen met zijn actie.

Bond stuurt Lang naar museum

Maar net als je denkt dat daarmee het grote boek der stampei en ophef weer terug de kast in kan, komt de Belgische bond nog eens met een spreekwoordelijke oorvijg. De Disciplinaire Raad vindt namelijk dat de liederen wel kwetsend waren. Noa Lang verdient volgens de leden van de Raad dan ook alsnog een straf. Wel een milde, aangezien ze geloven dat er geen racistische intentie zat in de woorden van de 22-jarige linksbuiten. Lang krijgt daarom een verplicht bezoekje aan het Holocaustmuseum in Mechelen cadeau van de hoge heren in Brussel.

Kazerne Dossin, de locatie van het museum, is een voormalig deportatiekamp. Mocht de speler van Brugge daar niet voor 1 oktober aanstaande zijn geweest, dan krijgt hij volgens de Belgische bond alsnog een schorsing van twee wedstrijden aan z'n broek.

Misschien ook voor jou:
'Van Patricks zusje, voor Ajax'
Sport
  • Telegraaf
  • Pro Shots / Isosport