Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Relaties tussen mensen en robots ‘onvermijdelijk’ rond 2050

Volgens artificiële intelligentie-expert David Levy is een huwelijk (en alles dat daar normaal gesproken bij komt kijken) tussen een mens en een robot straks de normaalste zaak ter wereld.

Relaties tussen mensen en robots ‘onvermijdelijk’ rond 2050

Goed nieuws voor de hopeloze vrijgezellen tussen ons: je toekomstige partner is in aanbouw. Nog een jaar of dertig en je hoeft gegarandeerd niet meer eenzaam door het leven te gaan, want volgens computergoeroe en schaakgrootmeester (kortom: een slimme jongen) David Levy is de kans pak hem beet 100% dat we tussen nu en 2050 een ring om een robotvinger gaan zien.

Hard onderweg

Volgens Levy is het helemaal geen vergezocht idee dat we straks een robot naast ons op de bank hebben. Bedrijven als het geliefde EasyToys hebben al verschillende gerobotiseerde hulpmiddelen voor in de slaapkamer in de verkoop, dus dat deel van de relatie is alvast geregeld. Volgens de wetenschapper is het slechts een kwestie van enkele tientallen jaren voordat ze ook voor de rest van je liefdesleven geschikt zijn. “Hoe meer ze op mensen gaan lijken, hoe makkelijker het wordt om dat idee te accepteren.”

Levy heeft overigens wel een aantal tegenstanders die onder andere opkomen voor de rechten van de robot. Want wat als ze eigenlijk niet met ons willen trouwen? “Dan programmeren we ze wel zo dat het net lijkt alsof ze dat wel willen,” aldus Levy, en daarmee basta. Verder nog iemand bezwaar tegen dit huwelijk?

Bizar
  • cbc.ca
  • iStock