Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Katja Schuurman: 'Vriendin/manager van mij had affaire met mijn partner'

'Ze boekte zelfs mijn relatietherapie in'

Katja Schuurman

Om haar nieuwste film De Mooiste Dag te promoten - Katja speelt een van de hoofdrollen - ging Schuurman in gesprek met Veronica Superguide. Het onderwerp van gesprek: vergeving, aangezien dat ook een beetje het thema van de film is.

Zelf is de brunette behoorlijk vergevingsgezind, zo blijkt. Katja vertelt namelijk een anekdote over iets dat haar jaren terug is overkomen. Overspel, om precies te zijn.

'Manager/vriendin ging met mijn partner'

"Ik ben gezegend met een groot empathisch vermogen", aldus Katja. "Ik ben zelf verre van perfect, dus als iemand anders iets doet wat ik echt vervelend vind, nou, dan vind ik dat ook vervelend en kan ik boos worden… Maar iedereen kan zich even gedragen als een lul. Ik heb zelf ook wel wat gekke afslagen genomen, dus ik ben wel snel bereid om dingen te laten gaan."

Als voorbeeld noemt ze een vriendin, die tegelijkertijd ook haar agent was. Een soort manager dus.

Katja: "Het ging niet goed in mijn relatie en zij wist dat. Ze steunde mij ook ontzettend in die tijd, ze boekte zelfs mijn relatietherapie in."

Uiteindelijk betekende die rattenstreek niet het einde van haar relatie. En ook niet het einde van haar vriendschap. Wel heeft Schuurman destijds een brief geschreven die 'ook wel venijnig was'. Daarna spraken de twee af en heeft Katja haar vriendin vergeven. "En dat doe je ook echt voor jezelf, want je hebt niks aan blijvende woede", aldus de actrice.

'Waarom was dat bij mij anders?'

Later in het interview gaat het ook nog over haar laatste ex-man. Dus niet Thijs Römer, maar chefkok Freek van Noortwijk. Laatstgenoemde heeft inmiddels een kind gekregen met een andere vrouw.

"Dan vragen mensen of ik dat lastig vind, maar nee, dat vind ik niet", vertelt Schuurman. Toch denkt de actrice wel terug aan de tijd dat zijzelf zwanger was. Dat was volgens Katja niet per se een fijne tijd.

Katja: "En omdat Freek nu wel gelukkig de allerliefste partner is voor zijn vriendin Emily, dacht ik wel even: waarom was dat bij mij anders?"

Entertainment
  • Veronica Superguide
  • NL Beeld / Arjo Frank