Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Vanmiddag noodweer en kans op tornado in Nederland

Het weer staat op stelten vandaag. Volgens het KNMI gaan we de zwaarste soort onweer zien en daarbij kan zelfs een heuse tornado ontstaan.

Vanmiddag noodweer en kans op tornado in Nederland

Vanmiddag is het code geel in delen van Nederland vanwege zogenaamde supercellen, de zwaarste soort onweer die we in ons kikkerlandje krijgen te verduren. Daardoor krijgen we wellicht zelfs wat Amerikaanse taferelen te zien, want volgens het KNMI is een tornado niet uitgesloten. Die kans is althans niet heel groot, als we Wilfred Janssen van Weerplaza moeten geloven. “Vergelijk het met de staatsloterij: de kans dat er een tornado boven je hoofd hangt, is net zo klein als miljoenen winnen”, verklaarde hij in het AD.

Het zit er dus dik in dat je met onze eigen ogen een tornado gaat zien, maar het weerinstituut garandeert voor grote delen van het land wel hagel, zware regen, windstoten en een dikke lading bliksem. “Al met al is de weerssituatie voor de nacht naar morgen, maar in het bijzonder voor morgennamiddag en morgenavond extreem explosief te noemen. En dan met name boven Gelderland, Utrecht, Friesland, Overijssel, Drenthe en Flevoland”, vertelde Janssen.

Verder zakt de temperatuur voorlopig weer richting de twintig graden, maar daarna wordt het op lange termijn mogelijk weer warmer.

Nieuws
  • ad.nl, telegraaf.nl
  • Unsplash