Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Coronapaspoort mogelijk na de zomer nog in gebruik

De wet die Hugo de Jonge zijn vaccinatiebewijs mogelijk maakt geldt voor drie maanden, maar ondertussen zit het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport aan verlenging te denken.

Coronapaspoort mogelijk na de zomer nog in gebruik

Het coronapaspoort zou oorspronkelijk samen met de andere basismaatregelen - handen wassen, 1,5 meter, u kent ze ondertussen - vervallen. Nu zijn we natuurlijk gewend dat de plannen van Hugo de Jonge weleens wat uitlopen en ook in dit geval is er geen uitzondering. Als het nodig is, kan het paspoort dus toch wat langer gebruikt worden, meldt BNR.

“Het is mogelijk dat het in het najaar, wanneer het coronavirus weer actiever wordt of nieuwe varianten opkomen, het toch nodig is om weer een aantal beperkende maatregelen in te voeren”, vertelde immunoloog Ger Rijkers in gesprek met de nieuwssite. “Het kan daar in dat beleid goed passen om het coronapaspoort te gebruiken om naar restaurants of bijeenkomsten te gaan of in het openbaar vervoer.”

In zulke gevallen wordt het coronapaspoort toegepast in de plaats van andere meer ingrijpende maatregelen. Dan moet de wet voor het vaccinatiepaspoort wel eerst verlengd worden. Of dat wettelijk ook nog te verantwoorden is, moet nog blijken.

Nieuws
  • BNR
  • Pro Shots