Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Biden Betrapt - President loog over bezoekjes aan zieke moeder om 'groener' te lijken

Wie de hoop had dat Biden een betere relatie met de waarheid zou hebben dan Trump, kan daar nu gedag tegen zeggen. De Amerikaans president loog over zijn eigen zieke moeder om ‘groener’ over te komen.

Biden Betrapt - President loog over bezoekjes aan zieke moeder om 'groener' te lijken

Joe Biden stond vorige vrijdag stil bij het 50-jarig bestaan van de Amerikaanse nationale spoorwegmaatschappij Amtrak. Hij hield destijds een tranentrekker van een anekdote over lange treinreizen naar zijn zieke moeder, maar achteraf blijkt het één groot groen sprookje te zijn.

Vliegverslaafd

Een Amerikaanse krant berekende ooit dat de milieubewuste Biden tijdens zijn acht jaar als vicepresident een dikke 1,3 miljoen miles (50 rondjes om de aarde) vloog in Air Force Two. Dat staat natuurlijk niet lekker op het cv van iemand die ‘voor het milieu’ zou vechten, dus de Amerikaanse president maakte er een gevalletje ‘geen actieve herinnering van’. Hij zou vooral met de trein gereisd hebben, en zijn favoriete conducteur, ene Angelo Negri, zou het bewijs daarvoor geleverd hebben.

“Ik vond het altijd fijn om de trein naar huis te nemen”, vertelde de president. “Mijn moeder was ziek. Ik kwam elk weekend thuis als vicepremier om haar te zien. Ik nam de trein en Angelo Negri kwam naar me toe. Hij zei: ’Hey Joey, wat hoor ik? 1,3 miljoen miles in de Air Force Two? Weet je hoeveel je gereisd hebt met de trein?’ Nee Angie, dat weet ik niet, antwoordde ik. Hij gaf me de berekening en liet zien dat ik al 1.500.000 miles had gereden met Amtrak.”

Leugens

Dat klinkt natuurlijk allemaal heel kumbaya, maar het achteraf blijkt het een dikke stapel onzin te zijn. Angelo Negri is inmiddels overleden en ging bijna tien jaar voor het vicepresidentschap van Biden met pensioen. De knuffeltreinreis heeft dus nooit plaatsgevonden. Nog opmerkelijker: de zieke moeder van Biden liet het leven al in 2013, vlak na de eerste helft van zijn vicepresidentschap.

Toch niet zo groen als hij doet geloven, en ook niet zo betrouwbaar.

Nieuws
  • ProShots