Ajax viert voor de 35e keer het kampioenschap

Het moment is daar: Ajax wordt voor de 35e keer landskampioen. De Amsterdammers speelden vandaag in de Arena tegen het Emmen van Dick Lukkien. De Drentse ploeg hield in de eerste helft goed stand, maar na minuut 45 was de ploeg van Ten Hag oppermachtig.

Het was een vroeg doelpunt van Jurriën Timber, zijn eerste voor Ajax, dat de thuisploeg op voorsprong bracht. In de eerste helft volgden er nog wat kansen, zowel voor Emmen als voor de ploeg uit Amsterdam, maar het bleef bij 1-0. Na de rust raakte Ajax meer op dreef. Klaassen, die in de vorige wedstrijd al goed was voor twee doelpunten, gaf in minuut 61 de bal aan Haller die hem beheerst langs keeper Verrips schoot. Vijf minuten later volgde doelpunt nummer drie, gemaakt door Devyne Rensch op voorzet van Tadic, die in minuut 74 opnieuw de assist gaf, ditmaal op Davy Klaassen, die zijn twaalfde goal van het seizoen meepikte. Daarna was het alweer gauw einde wedstrijd en pakte Ajax voor de 35e keer de schaal.

Feest in Amsterdam

Buiten de lege Johan Cruijff Arena werd er al vanaf het eerste doelpunt gefeest, ondanks de oproep aan de Ajacieden om vooral thuis te blijven en à la RIVM met de ratel in de hand het kampioenschap te vieren. Een paar duizend fans kwamen gewapend met pils en vuurwerk naar het stadion om de dubbel te vieren.

De komende weken moet Ajax nog drie keer het veld op. Eenmaal uitgebrakt van de kampioenswedstrijd moeten ze volgende week naar de kuip om het op te nemen tegen Feyenoord. Daarna moeten Vitesse en VVV nog in actie komen tegen de Amsterdammers en dan is het voor dit seizoen einde verhaal.