Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Plan kabinet: 21 april einde avondklok en opening terrassen

Het kabinet komt met plannen om heel wat versoepelingen door te voeren. Het lijkt erop dat zelfs slachtoffer nummer 1, de horeca, eindelijk wat lucht gaat krijgen.

Plan kabinet: 21 april einde avondklok en opening terrassen

Een ‘concept-openingsplan’ - het klinkt heel voorzichtig - werd vanmiddag door Haagse handen op het bureau van de politieke redactie van RTL Nieuws gelegd. Het huidige idee is om in vijf tot zes stappen van coronastaat naar volledige vrijheid te gaan. De laatste versoepeling zou in de zomer bereikt moeten worden, zodat we tegen die tijd weer helemaal coronavrij kunnen leven, of op zijn minst met alleen de basismaatregelen (handen wassen en afstand houden).

De eerste stap is, zoals beloofd, het einde van de van de avondklok. Ook winkels kunnen de deuren weer opendoen en scholen gaan weer versoepelingen meemaken. Daarnaast zien de horeca-eigenaren eindelijk een speldenknop licht aan het einde van hun bijzonder donkere tunnel. Het plan is om 21 april de terrassen weer open te kunnen gooien, zodat we met z’n allen, de handen stevig om een glas drank geklemd, van het zonnige weer kunnen genieten. Nu maar hopen dat die sneeuw een beetje wil smelten.

OMT

Zekerheid over het doorvoeren van de plannen is er overigens nog niet. Het plan dat het kabinet heeft samengesteld moet namelijk eerst nog getoetst worden door het Outbreak Management Team. Tot zij hun oordeel vellen houdt Nederland nog even collectief het hart vast. Maar zetten zij hun stempel op de concept-versoepelingen? Dan kunnen op 21 april eindelijk de remmen los.

Nieuws
  • ProShots