Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Ridouan T. las Panorama

Nieuwsuur maakte een onthullende reportage over hoe Ridouan T. werd overmeesterd. Daarbij kwamen wij nogal prominent in beeld.

Ridouan T. las Panorama

Het was een prachtig stukje journalistiek: de camera van Nieuwsuur werd rondgeleid door een man in een wit gewaad in het appartement waar de meest gezochte misdadiger van Nederland zich schuil hield. Er werden wat kussens omhooggehouden waaronder Ridouan T. een half miljoen dirham, ongeveer 125.000 euro, had verstopt. Op tafel stond nog een glas waar T. wijn uit had gedronken en de man wist te vertellen dat hij onder het tafelblad van de salontafel telefoons had verstopt. In het item kwamen ook leden van het arrestatieteam aan het woord. Ze vertelden dat T. volledig in shock was toen ze hem overmeesterden. Ook een stukje voorgeschiedenis werd beschreven. Zo werd het appartement al tijdenlang in de gaten gehouden door rechercheurs. Er leek niemand te wonen tot plotseling vuilniszakken buiten werden gezet.

Bijzonder in het item was dat er melding werd gemaakt dat T. veel Panorama’s in zijn appartement had liggen. Veel bladen zaten nog in plastic, maar het viel op dat de Panorama met het interview met Danny M., de man achter Ennetcom, wel overduidelijk gelezen was.

Ennetcom is een van de pgp-bedrijven die gekraakt zijn door justitie en een schat aan informatie hebben opgeleverd in de diverse strafzaken tegen de Mocro Maffia. Het lijkt erop dat de Mocro Maffia juist door het gebruik van de pgpdiensten, door vrijelijk te communiceren over moord en doodslag, zijn eigen graf gegraven heeft.

Misdaad
  • Videostill