doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');

OMT-viroloog pleit voor openen van terrassen

Mark Rutte en demissionair minister Grappenhaus mogen dan maar wat graag willen dat heel Nederland op slot blijft, maar daar denken sommige OMT-helden net even anders over. Als het aan viroloog Menno de Jong ligt, pakken we met de eerstkomende zonnestralen allemaal een ijskoud pilsje op het terras.
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');
OMT-viroloog pleit voor openen van terrassen

De Jong haakt vooral in op het feit dat parken tot de rand gevuld zijn met mensen, terwijl bij de horeca op het terras niemand mag zitten. Hij is nog een beetje voorzichtig, maar volgens de viroloog is er zeker een optie om de stoelen weer buiten te zetten: “Je zou kunnen zeggen dat, als er een garantie zou zijn dat het openen van de terrassen zou leiden tot minder samenscholen op bijvoorbeeld het Museumplein en het Vondelpark, dat het dan misschien een heel goed effect heeft. Als de terrassen ook goed gereguleerd zijn qua afstand, dan zou ik er voorstander van zijn. Ik weet niet of die garantie er is”, vertelde hij bij AT5.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_top_article');

In plaats van het Vondelpark op slot zetten, zoals de laatste tijd een aantal keer het geval was, zou het opengooien van de terrassen moeten zorgen voor meer verspreiding van de bevolking. De keerzijde is dat het natuurlijk ook nog eens extra mensen uit hun huis zou trekken, die eigenlijk niet van plan waren om de buitenlucht in te gaan. Maar ja, inmiddels snakt heel Holland naar een stevige slok en een flinke borrelplank op het terras, dus echt ongelijk kun je ze ook niet geven. De keuze ligt echter bij het kabinet, en volgens bronnen van De Telegraaf houden zij het land tot in ieder geval eind maart op slot.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws