Alberto Stegeman: tv-presentator én succesvol pokerspeler

Alberto Stegeman is een veelgeprezen Nederlandse journalist en presentator, maar hij is ook een succesvol pokerspeler met al honderdduizenden euro’s winst op zijn naam.
Alberto Stegeman: tv-presentator én succesvol pokerspeler

Stegeman presenteert al meer dan vijftien jaar Undercover in Nederland, waarbij hij undercover gaat om misdaad te onderzoeken met behulp van verborgen camera’s. Het gaat voornamelijk over drugs, wapens en pedofielen. Stegemans is een journalist die onderzoek doet en bewijsmateriaal probeert te verkrijgen. Hij wil met zijn tv-programma de donkere kant van de wereld laten zien. Daarnaast presenteert hij ook Stegeman op de Bres op SBS 6 en is hij directeur van Noordkaap TV producties BV.

Poker carrière

Naast zijn televisiewerk is Alberto ook een succesvol pokerspeler. Tien jaar geleden won hij zijn eerste event op een 540$ No Limit Hold’em pokertoernooi. Daarna won hij tal van pokerevenementen zoals de Holland Casino Poker Series. Zijn grootste winst behaalde hij in 2018 op het Main Event van de Master Classics of Poker. Hij won toen 240.000 euro. Stegeman speelt zowel op nationaal als internationaal niveau. Hij heeft deelgenomen aan de World Series of Poker Europe en hij heeft ook al een aantal keren meegedaan aan het Main Event van de World Series of Poker in Las Vegas. Daar heeft hij echter nog geen prijs gewonnen.

Alberto Stegeman speelt al jarenlang poker. Voor hem is het de beste hobby om even te ontspannen. Als hij poker speelt, denk hij aan niets anders dan het spel. Hij verdiende in zijn poker carrière meer dan 400.000 euro met alleen pokertoernooien, cashgames niet inbegrepen. Op 21 december 2019, behaalde hij positie vier in het No Limit Hold’em – High Roller-evenement op de Dutch Open Poker Series 2019 in Breda.

Alberto Stegeman speelde in totaal in meer dan 28 openbare toernooien. Hij staat op nummer 64 in de lijst van beste pokerspelers van Nederland en op nummer 4.514 in de alltime money ranking.

Online pokerwinsten

Ondanks het feit dat Stegeman zijn poker carrière slechts als een hobby omschrijft, rijgt hij wel de ene overwinning na de andere aan elkaar. Op zondag 6 december 2020 won Alberto Stegeman het online pokerkampioenschap van Groningen. Alberto is zelf oud-inwoner van Groningen. Na ruim vier uur online pokeren won hij het toernooi en plaatste hij zich voor de halve finale van het ONK (Open Nederlands Kampioenschap Poker).

Online poker is bijzonder populair, zeker in tijden van het coronavirus. Via een HD-livestream kunnen de fans meekijken vanop hun mobiele scherm of desktop. Poker is een kaartspel waarbij je bepaalde vaardigheden nodig hebt om te kunnen winnen. Online kun je meerdere versies van poker spelen. De meeste pokerwebsites beschikken over verschillende pokerrooms waarin je het kunt opnemen tegen andere spelers van elk niveau.

Laatste nieuws