doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');

Voormalig Barça-voorzitter Josep Maria Bartomeu aangehouden

Josep Maria Bartomeu, de oud-voorzitter die Ronald Koeman naar Barça haalde, zit in de problemen. In oktober 2020 werd bekend dat hij weg zou gaan bij de club die hij in de jaren daarvoor op financieel gebied compleet de grond in had geboord. Een maand daarvoor werd al bekend dat justitie hem verdacht van corruptie. Nu is hij door de Spaanse FIOD gearresteerd.
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');
Voormalig Barça-voorzitter Josep Maria Bartomeu aangehouden

De Spaanse ondernemer is niet de enige die een bezoekje van de politie zou hebben gekregen. Ook directeuren Oscar Grau en Roma Gomez Ponti zouden in de boeien geslagen zijn. De reden waarom is nog niet precies bekend.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_top_article');

Bartomeu werd eerder onder andere verdacht van het inschakelen van een pr-bureau om spelers van zijn club zwart te maken en zijn eigen beleid te verheerlijken. Daar bleek echter niets van waar te zijn, maar het zette wel een onderzoek naar corruptie voort.

De voormalig voorzitter zou onder andere toestemming gegeven hebben voor een betaling die zes keer zo hoog was als gebruikelijk. De Spaanse nieuwssite Cadena SER meldt verder dat Bartomeu beschuldigd wordt voor corruptie en witwassen. Ook zij bevestigen dat arrestaties van andere personen niet uitgesloten zijn.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws