Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Wesley Sneijder over mogelijke fraude DHSC: 'Ik zal niet opgesloten gaan worden'

Wes maakt zich geen zorgen.

Sneijder

In de uitzending van Veronica Offside, het programma waar Sneijder vaste tafelgast is, kaart presentator Wilfred Genee een onderwerp aan dat Wesley Sneijder aan het hart gaat: de mogelijke problemen bij amateurclub DHSC.

Groot hart

Sneijder heeft een speciale band met de vereniging. Het Utrechtse DHSC is ontstaan toen Stichtse Boys en DHC'04 in 2007 fuseerden. En die laatstgenoemde ontstond in 2004 toen USV Holland en DOS samen verder gingen. Wesley voetbalde in zijn jeugd bij DOS en zijn liefde voor de club is eigenlijk nooit meer verdwenen. Sportpark Thorbeckelaan is inmiddels zelfs omgedoopt tot Sportpark Wesley Sneijder en de recordinternational was er enige tijd actief als interim-trainer.

Sneijder liet in zijn tijd als voetballer in Italië, Turkije of Qatar bovendien geregeld teams van 'zijn cluppie' overkomen voor een geheel verzorgd trainingskamp. Een kleine man met een groot hart, zullen we maar zeggen.

DHSC onder de loep

Financieel heeft DHSC er echter wel eens beter voorgestaan. De club uit Utrecht kampt op dit moment met een schuld van een paar ton, zo bevestigde ad-interim-penningmeester René Lensen in het AD. En alsof dat nog niet vervelend genoeg is, is het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport ook nog een onderzoek gestart naar DHSC wegens een vermoeden van fraude.

Tot slot maakt de gemeente op dit moment gebruik van de wet Bibob. Dit kan een overheidsinstantie doen 'als er een ernstig gevaar dreigt dat bijvoorbeeld een vergunning wordt misbruikt'.

'Ik heb geen bestuurlijke functie'

Bij Veronica Offside stelt Sneijder duidelijk dat hij 'geen bestuurlijke functie' heeft.

"Ik ben net als al die mensen die komen kijken daar ook gewoon supporter van de club", verduidelijkt hij. "Ik heb me ingezet in een stukje maatschappelijk, omdat er veel problemen in de wijk zijn. Dat zie je nu ook weer aan dit soort dingen. Dat al deze onderzoeken lopen is voor mij nieuw."

Sneijder is naar eigen zeggen onderdeel van een groepje dat 'dit soort problemen' moet oplossen. "Maar we hebben wel te maken met dat wij uit een achterstandswijk komen. Dat is lastig", zegt hij tegen Genee. "Het is wel vervelend, maar ik zal niet opgesloten gaan worden, want ik doe bestuurlijk niets."

Entertainment
  • Shownieuws, Veronica Offside
  • NL Beeld / Patrick van Emst