doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');

Man vermoordde vrouw en zoon in 'blinde paniek' in Belgische bungalow

De 57-jarige Frans M. uit Limburg stak afgelopen woensdag zijn vrouw en zoon dood in een Belgisch bungalowpark, waarna hij zichzelf meldde bij de politie. In een verklaring geeft hij aan de moorden uit zelfverdediging te hebben gepleegd.
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');
Man vermoordde vrouw en zoon in 'blinde paniek' in Belgische bungalow

‘Blinde paniek’

In zijn verklaring geeft M. aan dat er een ruzie ontstaan was tussen hem en zijn vrouw, waarbij ze hem met een mes te lijf ging. M. slaagde er naar eigen zeggen in om het mes van haar af te pakken, waarna ook zijn zoon zich tegen de Limburger keerde. M. stak vervolgens ‘in paniek’ om zich heen, waarbij zowel zijn vrouw als zoon dodelijk gewond raakten. Advocate Suzanne Kurvers bevestigd dat haar cliënt een verklaring heeft afgelegd, maar gaat niet verder in op de details.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_top_article');

Na de moord meldde M. zichzelf bij het politiebureau, maar niet het dichtstbijzijnde. In plaats daarvan reed hij terug naar Maastricht om zichzelf daar aan te geven. De reden voor zijn keuze is nog onduidelijk.

Geldproblemen

Frans M. en zijn vrouw hadden de afgelopen tijd geregeld ruzie. De conflicten kwamen mogelijk voort uit de financiële problemen van het gezin. Sinds anderhalf jaar woonden ze noodgedwongen op het bungalowpark.

M. zit voorlopig in Nederland in voorarrest, maar wordt mogelijk aan de Belgische autoriteiten uitgeleverd.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws