Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Minder besmettingen, meer lockdown

Het RIVM kwam vorig weekend met heugelijke cijfers, want niet alleen het aantal besmettingen, maar ook de ziekenhuisopnamen zijn omlaag gegaan. Het mag alleen niet baten, want de lockdown gaat toch langer door.

Minder besmettingen, meer lockdown

De stenge lockdown, die winkels en scholen dwingt de deuren dicht te houden, gaat daarom nog een week of drie door. Dat is nog relatief mild vergeleken met de originele plannen om er nog een schepje bovenop te doen. De Jonge en Rutte lieten al weten dat ze uit angst voor meer besmettingen misschien ook nog hotels op slot wilden gooien, maar dat is toch niet het geval.

Financiële steun

Het negatieve nieuws voor de ondernemers werd wel gevolgd door een klein lichtpuntje. Er wordt namelijk gewerkt aan financiële steun. Bedrijven kunnen al rekenen op looncompensatie en geld voor de vaste lasten, maar het kabinet zit ook te denken aan extra’s voor beginnende ondernemers die nu in de problemen komen. Het plan wordt verder uitgedacht door minister Wiebes. Dinsdagavond komt Mark Rutte de nieuwe maatregelen in een persco uitleggen.

Nieuws
  • telegraaf.nl
  • ProShots