doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');

Beruchte IS-vrouw Angela B. aangehouden op Schiphol

Syriëganger Angela B., ook bekend als ‘Mooie Angela’, is dinsdag naar Nederland gevlogen. Daar wachtte haar geen warm welkom, want ze werd meteen door de politie in de cel gezet.
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');
Beruchte IS-vrouw Angela B. aangehouden op Schiphol

Hoewel het volgens Angela blijkbaar heel gezellig is in Syrië, waar ze jarenlang verbleef, is mevrouw nu toch terug in Nederland. Onderweg werd ze in Turkije ook al in de bajes gestopt, maar daar kwam ze via het consulaat toch weer op vrije voeten, waarna ze met Marechaussee-begeleiding in Nederland aankwam. Op Schiphol werd B. opnieuw in de boeien geslagen, terwijl haar 3-jarige zoontje overgedragen werd aan de kinderbescherming.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_top_article');

De destijds 19-jarige ‘Mooie Angela’ vertrok in 2014 naar Syrië om met een beruchte Portugese IS-strijder in het huwelijksbootje te stappen. Daarna probeerde ze met mooie praatjes om andere jonge vrouwen naar het kalifaat te lokken, zodat ze voor de rest van hun leven aan een jihadist vast konden zitten.

Daarnaast wordt B. ook nog eens verdacht van het voorbereiden van terroristische misdrijven en deelname aan een terroristische organisatie. Vermoedelijk heeft ze ook meegedaan met de strijd in Syrië.

Het OM heeft haar dossier in ieder geval al klaarliggen, maar wachtte met het behandelen van de zaak totdat de vrouw zou aankomen in Nederland. Nu dat het geval is, kan het niet lang meer duren voordat B. voor de rechtbank gaat verschijnen.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws