Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Onderzoek: zo veel procent van de bevolking wordt opgewonden van blote voeten

Waar de één ontzettend veel moeite heeft met blote voeten, is de ander er gek op. Sterker nog, sommige mensen vinden het seksueel opwindend. Deze mensen hebben een voetenfetisj.

Voeten

Psychologen van de Universiteit van Bologna, Italië, hebben onderzoek gedaan naar het opwindend vinden van voeten. Verschillende onderzoekers zijn allerlei discussiegroepen op Yahoo over fetisjen afgegaan en hebben alle gevonden informatie vervolgens met elkaar vergeleken. Verschillende voorkeuren kwamen langs. De 'normalere' voorkeuren werden achterwege gelaten, zoals de bips.

Mannen in de meerderheid

De meeste mensen uit de discussiegroepen op Yahoo hebben een voorkeur voor voeten. Dat is gebleken uit het onderzoek van de Universiteit van Bologna. Ook onze zuiderburen, de Belgen, deden onderzoek naar dit onderwerp. Tijdens het onderzoek met de bijpassende naam 'Fifty Shades of Belgian Gray' hebben psychologen van de Universiteit van Antwerpen duizend landgenoten gevraagd naar hun kunstjes in de slaapkamer. Bijna tien procent van de ondervraagden vond voeten seksueel interessant. Dat zou dus betekenen dat één op de tien mensen stiekem interesse heeft in van die heerlijke blote tenen. Opvallend is dat mannen vier keer vaker dan vrouwen voeten interessant vinden.

Geef de bedrading maar de schuld

Waarom bepaalde mensen voeten zo seksueel opwindend vinden? Dat is nog onduidelijk. Een Amerikaanse neurowetenschapper denkt dat het te maken heeft met een 'verkeerde bedrading' in de hersenen. De hersengebieden die signalen over de geslachtsorganen en voeten ontvangen liggen erg dicht bij elkaar. Doordat het zo dicht naast elkaar ligt kan het wel eens zo zijn dat de signalen door elkaar lopen.

Lekker dan, vind je ineens een grote teen net zo woest aantrekkelijk als genotsknots of pruim van je bedpartner. Nu maar hopen dat diegene het geen probleem vindt als je ineens aan zijn of haar teen zit te sabbelen.

Lifestyle
  • Quest
  • Adobe Stock