doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');

Weer een ‘bijstandszaak’: 5.000 euro betalen vanwege 20 euro zakgeld kinderen

Gisteren werd het al door meerdere mensen genoemd: de zaak van de vrouw die 7.000 euro bijstand moest terugbetalen vanwege haar boodschappen staat zeker niet op zichzelf. Talloze mensen geven ondertussen aan dat ze de dupe geweest zijn van strenge gemeentes.
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');
Weer een ‘bijstandszaak’: 5.000 euro betalen vanwege 20 euro zakgeld kinderen

Zakgeld

Volgens NOS moest een anonieme vrouw 5.000 euro bijstand terugbetalen aan de gemeente Wijdemeren. Zij ontdekten dat de kinderen van de vrouw 20 euro zakgeld per maand kregen van haar ex-man. Volgens de gemeente waren dat ook inkomsten van de moeder, dus klaagden ze de vrouw aan voor fraude.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_top_article');

Alimentatie

Omdat de kinderen bij de vrouw thuis woonden, kreeg ze 100 euro alimentatie per maand. Dat was bij lange na niet genoeg om de kosten te dekken, dus gaf haar ex-man het zakgeld als een kleine extra. Daar kon bijvoorbeeld kleding of een mobieltje van worden gekocht. Het geld kwam nooit bij de moeder terecht.

Toch werd zij beschuldigd van fraude, waardoor ze het gekregen zakgeld moest terugbetalen. Daarvoor werd er 100 euro per maand van haar bijstand afgetrokken, wat tot nog meer financiële problemen zorgde.

Inmiddels is deze zaak wel omgedraaid. De vrouw in kwestie tekende bezwaar aan en werd in het gelijk gesteld. Haar bijstand kon weer in het geheel uitgekeerd worden.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws