doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');

Fotoshoot in Turkije kan naaktmodel Marisa Papen 7 jaar cel kosten

Als er iemand is die graag de grens opzoekt door uit te kleren te gaan, dan is het Marisa Papen. De 28-jarige Vlaming maakte in 2018 een trip naar Turkije, waar ze weer een paar naakte plaatjes liet maken. Dat schoot bij de Turkse regering helaas in het verkeerde keelgat. Die willen Papen het liefst in de cel zien.
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');
Fotoshoot in Turkije kan naaktmodel Marisa Papen 7 jaar cel kosten

Riskant

Eerder dit jaar dook Papen nog bloot tussen de haaien, maar nu lijkt ze op een andere manier in gevaar te komen. Het OM in Turkije liet in maart al van zich horen toen ze een arrestatiebevel uitvaardigden tegen het Playboy-model en nu wordt in een aanklacht gevraagd om een 2 tot 7 jaar lange celstraf.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_top_article');

Problemen

De controversiële kiekjes maakte ze twee jaar geleden tijdens een toer door Turkije. Ze reisde samen met fotograaf Jesse Walker af naar de Hagia Sophia, waar ze snel haar boerka omhoogtrok om een paar foto's te laten maken. Dat mislukte echter, want de plaatjes bleken helemaal niet scherp te zijn. Tijdens een tweede poging hadden ze wel succes, maar ondertussen waren de Turkse autoriteiten al op de hoogte van haar stunts.

Hoe langer Papen door Turkije reisde, hoe meer gewapende mannen ze tegenkwam. Een naaktfoto waarbij ze poseerde op de Turkse vlag gooide ondertussen nog meer olie op het vuur. Uiteindelijk kwam er een kwade melding van de hoge heren in Turkije. Zij vonden de acties van Papen ‘een vernedering van de soevereiniteit van de staat’.

Verandering

Papen is zelf al eerder in de problemen gekomen met dit soort fotoshoots. In Egypte ging ze in een tempel uit de kleren, wat haar een nacht in de bajes opleverde. Zelf zegt het voormalig Playboy-model dat ze de foto's wil gebruiken om een knopje in te drukken bij mensen. Daarbij zoekt ze juist plekken op die als 'heilig' worden gezien.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws