doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');

Joran van der Sloot opnieuw vervolgd in Peru

Joran van der Sloot heeft al 28 jaar cel gekregen voor moord, maar daar lijkt nog een extra straf bovenop te komen. De Nederlander wordt nu namelijk ook beschuldigd van drugssmokkel.
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');
Joran van der Sloot opnieuw vervolgd in Peru

Joran van der Sloot kwam in het nieuws als verdachte bij de verdwijning van de Amerikaanse Natalee Holloway. De zaak is nooit opgelost en Joran ging vrijuit, maar even later kwam hij opnieuw in aanraking met de politie, ditmaal voor de moord op Stephany Flores. Bij de rechtszaak in Peru werd hij schuldig bevonden, waarna hij 28 jaar celstraf kreeg.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_top_article');

Bezoek

Afgelopen jaar kreeg Van der Sloot af en toe bezoek in de gevangenis. Zijn 23-jarige vriendin, Eva Pacohuanaco kwam eens in de zoveel tijd langs om hem pakketjes te brengen. Het leek allemaal vrij onschuldig, tot ze in augustus langskwam met een mandje vol rode bieten. Toen de gevangenisbewakers het cadeau kwamen controleren, ontdekten ze dat de groenten gevuld waren met wiet en cocaïne.

Pacohuanaco vertelde dat ze niets wist van de drugs, maar uit WhatsAppgesprekken met haar broer bleek dat ze wel degelijk op de hoogte was van het smokkelwaar. Joran, Pacohuanaco en haar broer worden allemaal vervolgd voor de misdaad.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws