Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Naaktkalender ophangen? Niet in Amsterdam

Je zou denken dat een naaktkalender tegenwoordig toch door de beugel moet kunnen, maar in de hoofdstad zijn mensen er niet zo blij mee.

Naaktkalender ophangen? Niet in Amsterdam

Leuk toch, zo’n kalender waarop elke maand weer een pikant plaatje te zien is? Een klassiek stukje decoratie dat thuishoort op de muur van elke garage. Stadman.lara, Een duo van Amsterdamse kunstenaars, besloot vorig jaar om een nieuwe variant op de markt te brengen. Iets minder siliconenborsten en iets meer ‘gewone mensen’. Zaterdag werd een wandeltocht gehouden langs een paar huizen waar mensen foto’s uit de kalender op de ruiten hadden geplakt.

Klachten

‘Progressief naakt’ aan de wand, dus je zou zeggen dat de moderne bewoners van Oud-Zuid wel blij zouden worden van de kiekjes uit deze kalender, maar niets is minder waar. De poster op de ruit van de 28-jarige Saskia van Balen hing ongeveer 10 minuten voordat het gezeur begon.

“Er waren klachten geweest van buren", zei Saskia in een gesprek met Het Parool. "Ik vond dat een beetje intimiderend: je weet dat mensen geklaagd hebben, maar je weet niet wie. Ik denk dan: bel even aan.” Uiteindelijk besloot ze om de foto maar achterstevoren te hangen, met op de achterkant een uitnodiging om hem binnen te komen bekijken. Zo konden mensen toch nog een blik werpen, zonder de preutse buurtbewoners op de tenen te trappen.

Nieuws
  • parool.nl, melkweg.nl
  • Unsplash