doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');

Biertje van de toekomst: eerste soorten bier gemaakt door Artificiële intelligentie

Steeds vaker worden ingewikkelde taken van de mens overgenomen door AI. Ook nu komt de nobele taak van het bier brouwen op steeds meer locaties gedeeltelijk in de handen van artificiële intelligentie. Wij werpen een blik op de eerste biertjes die bijna in het geheel door deze technologie ontworpen zijn.
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');
Biertje van de toekomst: eerste soorten bier gemaakt door Artificiële intelligentie

Al minstens drie brouwerijen zijn met AI aan de slag gegaan om nieuwe en verbeterde soorten bier op de markt te brengen. Algoritmes en machine learning worden ingezet om het ideale drankje te creëren. Of dat echt haalbaar is, moet nog blijken, maar sommige brouwerijen maken al behoorlijk grote stappen met het testen en aanpassen van bestaand bier met behulp van AI.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_top_article');

Het Deense Carlsberg is al een aantal jaar bezig met om in samenwerking met Microsoft nieuwe soorten bier te ontwerpen. Het zogenaamde Beer Fingerprinting Project gebruikt AI om zo’n 1000 nieuwe smaken bier per dag(!) te ontwerpen. Het klinkt als een behoorlijke hoeveelheid, maar lang niet al die biertjes zijn echt goed te drinken. Sterker nog, van de ruim 1000 smaken zijn er slechts twaalf die überhaupt geschikt zijn om te drinken, laat staan dat ze echt lekker smaken.

Een ander bedrijf genaamd IntelligentX heeft al meer succes. Zij gebruiken AI om data die door klanten geleverd wordt op een intelligente manier te gebruiken voor het aanpassen van hun bestaande biertjes. Op het etiket van het de verschillende flessen staat een link naar een website, waarop consumenten een korte vragenlijst over het bier kunnen beantwoorden. De data die hieruit tevoorschijn komen, worden gebruikt om het bier aan te passen.

IntelligentX heeft ondertussen al vier smaken gecreëerd, waaronder een IPA en een amberbier. Echt revolutionair is het voorlopig nog niet, maar toch zou het zomaar kunnen dat het beste bier van de toekomst niet meer door mensenhanden gemaakt zal worden.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws