doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');

Veronica Inside vanavond voor het eerst weer op de buis na racisme-rel

Vanavond zijn René van der Gijp, Wilfred Genee en Johan Derksen weer rondom de tafel van Veronica Inside te zien. Het is voor het eerst sinds de racisme-rel dat het trio hun programma weer gaat maken.
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');
Veronica Inside vanavond voor het eerst weer op de buis na racisme-rel

Na de ruzie tussen het Veronica Inside-trio wilden Johan Derksen en René van der Gijp aanvankelijk stoppen met het programma. De aanleiding van hun onenigheid was de racisme-rel in juni. En ook een groot deel van televisiekijkend Nederland stond na die aflevering op de achterpoten.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_top_article');

De ruzie

Het gekibbel van de Veronica Inside-mannen ontstond nadat Derksen zijn ongezouten mening gaf over rapper Akwasi, die felle uitspraken had gedaan over Zwarte Piet. Derksen, die nooit een blad voor de mond neemt en dat in de toekomst ook zeker niet gaat doen, suggereerde vervolgens dat Akwasi Zwarte Piet zou zijn. Een complete racisme-rel volgde en later werd daar nog een speciale aflevering aan gewijd. Derksen stelde dat het 'een verkeerde grap' was, dat het werd uitvergroot en een grote rel volgde. Excuses aanbieden? Nee hoor, dat ging Derksen niet doen. Daarnaast waren collega Van der Gijp en hij niet tevreden met het optreden van presentator Wilfred Genee. Genee zou hen namelijk voor het blok hebben gezet met de uitzending. Gekibbel alom.

Wat ook niet meehielp is dat tig adverteerders afhaakten. Daarnaast boycotten spelers van Oranje, Jong Oranje en het Nederlands vrouwenelftal het programma.

Na de racisme-aflevering van 22 juni verscheen in juli het ene na het andere artikel dat Derksen de brui wilde geven aan Veronica Inside. Ook Van der Gijp leek niet enthousiast meer. Na een gesprek met Talpa-man John de Mol besloten ze toch door te gaan (en ook: ze staan nog onder contract) en dus schuiven de mannen vanavond voor het eerst weer bij elkaar aan de tafel van Veronica Inside.

Laatste nieuws