doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');

Infectiedeskundige adviseert: ‘Draag een mondkapje tijdens seks’ 

Corona en seks gaan niet goed samen, zo blijkt maar weer. In de kroonluchters hangen met iemand die niet je partner is kan volgens de richtlijnen niet zomaar – want doe dat maar eens op 1,5 meter afstand. En advies van een Canadese infectiedeskundige maakt het er zeker niet sexyer op. 
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');
Infectiedeskundige adviseert: ‘Draag een mondkapje tijdens seks’ 

Gehele onthouding, dat is volgens de Canadese infectiedeskundige Theresa Tam het veiligst om corona buiten de deur te houden. Maar als je dan écht zo nodig de leidingen wilt doorspoelen, draag dan vooral een mondkapje, zo luidt het advies van Tam.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_top_article');

De vooraanstaande infectiedeskundige kwam met nieuwe adviezen om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. De Canadese adviseerde inwoners met klem om afstand te (blijven) houden en ze had ook nog wat suggesties voor tussen de lakens: niet zoenen en een mondkapje dragen.

Kans op verspreiding

Seks kan ingewikkeld zijn in deze tijd, met name voor mensen die geen vaste partner hebben of de lakens delen met iemand die in een risicogroep valt, zo beaamt ook Tam. Celibatair hoeven we gelukkig nog niet te zijn. “De kans is zeer klein dat het coronavirus zich verspreidt via sperma of vaginale vloeistoffen”, aldus de infectiedeskundige. Wél kan het coronavirus zich makkelijk verspreiden als er gezoend wordt. Daarom raadt ze aan om vooral niet te zoenen tijdens de daad en om een mondkapje te dragen, zodat de neus en mond bedekt zijn.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws