doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');

Gaat Lewis Hamilton Doutzen achterna?

Is Lewis Hamilton overgelopen naar het kamp van de complotgekkies? De activist/coureur lijkt Bill Gates aan te wijzen als een samenzweerder tegen de mensheid. De computermiljardair blijft maar uitleggen dat hij écht geen volgsoftware in vaccins stopt (goh), maar Lewis lijkt dat niet te geloven.
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');
Lewis Hamilton

Wereldkampioen Lewis Hamilton houdt zich online de laatste tijd weinig met racen bezig. Zijn auto is zo oppermachtig dat hij zich druk kan maken om andere zaken in de wereld. Complot-theoriezaken, welteverstaan. Dat schijnt een beetje een ding te worden onder celebs: ook Doutzen nam even afstand van haar modellenbestaan om een mediacomplot te 'ontmaskeren'. Spoiler: wij zitten niet in het complot. Want het bestaat namelijk niet.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_top_article');

Maar goed, terug naar Lewis Hamilton. Vandaag herpostte hij een video op zijn Instagram stories waarin Bill Gates van liegen beticht wordt. Computermiljardair/filantroop Gates werkt namelijk aan een vaccin tegen het coronavirus. Best belangrijk in tijden van lockdown, financiële malaise en wereldwijde pandemie die nog steeds dagelijks honderden levens eist. Je zou dus denken dat de hele wereld Bill Gates toejuicht en hoopt dat hij dat vaccin zo snel mogelijk klaar heeft.

Niets is minder waar: er zijn namelijk nogal wat complotgekkies die denken dat Gates, omdat hij toevallig eigenaar is van Microsoft, alleen maar aan een vaccin werkt omdat hij er trackers in wil verstoppen om zo (via 5G) iedereen te kunnen volgen. En niet omdat hij in het beste geval misschien gewoon een goede burger met veel geld is, of in het slechtste geval omdat er aan een coronavaccin flink te verdienen valt? Want waarom zou Gates dat doen, en waarom zo omslachtig? Je kunt iedereen namelijk allang volgen, door middel van de telefoon die we allemaal vrijwillig in onze zak hebben zitten.

Inmiddels heeft Lewis de video verwijderd, maar Lewis zegt niet waarom.

Insta-update

Okay, er zijn excuses gemaakt. Lewis is niet gek, hij zat gewoon niet op te letten: hij had het onderschrift van de video niet gezien. Handig.

Instagram @lewishamilton
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws