doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');

Het scheelde maar een paar seconden of Verstappen was niet gestart zondag

Max Verstappen had afgelopen weekend geen ideale voorbereiding in Hongarije. Het liep bijna compleet in de soep tijdens zijn rondje naar de startopstelling. Verstappen crashte zijn auto behoorlijk hard tegen de bandenstapels. Hoewel het leek of de race al voor de start voorbij was, wist zijn team de auto te repareren. Op het nippertje.
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');
Max Verstappen

Vijfentwintig seconden. Zo weinig tijd had het team van Red Bull Racing nog over nadat ze de auto van Max Verstappen eergisteren opgelapt hadden voor de race. Als de reparatie maar een halve minuut langer in beslag had genomen, was Max helemaal niet van start gegaan. Gelukkig was de schade aan de auto überhaupt te repareren, wát een prestatie.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_top_article');

Christian Horner is vol lof over de monteurs van zijn team: "We hebben besloten de auto naar de grid te rijden en onze uiterste best te doen om hem op de grid te repareren. De monteurs hebben een ongelofelijke prestatie geleverd. Dit soort reparaties neemt normaliter een uur in beslag, en deze mensen hebben de klus in 20 minuten geklaard, met nog 25 seconden op de klok."

Horner verklapte ook dat Max tijdens zijn rit naar de start wel drie keer van de baan raakte. De laatste keer dus resulterend in een crash tegen de muur. De teambaas: "Ik geloof dat Max drie keer van de baan raakte tijdens die ronde richting de grid, waarbij de laatste keer redelijk fataal leek. We waren bang dat de voorwielophanging gebroken was. Als dat het geval was geweest hadden we de race af kunnen schrijven. Gelukkig bleek dit niet het geval."

Horner was ook positief over Verstappen die zo snel kon omschakelen van het, tsja, toch een tikje beschamende moment van de crash, al zo vóór de race: "Max zette het van zich af. Tuurlijk, hij vond het tikje genânt dat hij het team al voor de race zoveel werk bezorgde, maar hij heeft het dubbel en dwars goedgemaakt met de race die hij heeft gereden."

De reparatie is hier te zien in een timelapse video.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws