Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Corona: meer nieuwe besmettingen in Nederland

De afgelopen week telde ons land ruim honderd meer nieuwe besmettingen dan de week ervoor.

Een jongedame met een mondkapje.

Geen al te best bericht van de frontlinies. Afgelopen week zijn in Nederland 534 nieuwe coronagevallen geregistreerd. Dit zijn maar liefst 102 meer bevestigde besmettingen ten opzichte van de week ervoor (destijds 432 nieuwe gevallen). In totaal zijn er 51.308 bevestigde besmettingen in Nederland (geweest). Kleine, lokale uitbraken zouden hier met name aan ten grondslag liggen.

Het aantal in de Nederlandse ziekenhuizen opgenomen coronapatiënten is ook voorzichtig aan het klimmen. De afgelopen week zijn er zestien nieuwe opnames geweest. Een week eerder lag dit cijfer op negen. In totaal liggen ruim honderd coronapatiënten in het ziekenhuis. Ongeveer een vierde hiervan ligt op de IC. Acht personen zijn de afgelopen week als overleden gemeld. Het dodental in Nederland komt hiermee op 6140 te staan.

Gelukkig kunnen we wel op een enigszins optimistische noot afsluiten: was begin juni nog 2% van de coronatests in ons land positief, afgelopen week lag dat op 0,6%. Sinds juni zijn er bijna 370.000 tests afgenomen in Nederland.

De meest actuele informatie over het coronavirus vind je op de website van het RIVM.