Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Huh?! Man zit al maandenlang vast op Filipijns vliegveld!

Dit is het bizarre verhaal van Roman Trofimov, een man uit Estland. Hij beweert al meer dan drie maanden vast te zitten op de luchthaven van Manila, de hoofdstad van de Filipijnen.

vliegveld

U raadt het al: de schuldige is de coronacrisis. Tijdens zijn rondreis in Zuidoost-Azië kwam Roman op 20 maart vanuit Bangkok aan in de vertrekhal van Manila, schrijft hij op Facebook. Hij had alles tot in de puntjes voorbereid. Diezelfde dag zou hij naar het Filipijnse Cebu Province afreizen en op 20 april stond zijn terugvlucht naar Bangkok gepland.

Maar toen hij langs de immigratiedienst wilde komen, werd zijn paspoort linea recta in beslag genomen, beweert hij. Nu kan hij geen kant meer op. Door de coronamaatregelen mag hij Thailand niet meer binnen en de Filipijnen geven aankomende reizigers geen visa meer. Noodgedwongen slaapt hij daarom al meer dan honderd dagen in de vertrekhal. Zonder bed.

Hij heeft ook nog eens een handicap, schrijft de arme Roman. “Mijn gezondheid gaat achteruit door ondervoeding, gebrek aan zonlicht en frisse lucht. Ik heb geen andere keuze dan dit te delen met nieuwsagentschappen.”

Grijs paspoort
Hoe zuur het ook is dat geen enkele instantie hem kan helpen, er zit natuurlijk wel een luchtje aan deze zaak. Een blik op de Estlandse media leert ons hoe de vork in de steel zit. Zij schrijven dat Roman met een ‘grijs paspoort’ reisde, bedoeld voor inwoners van Estland die geen enkel recht hebben op een ander paspoort.

Het Estlands Ministerie van Buitenlandse Zaken zegt tevens in een verklaring: “Het is belangrijk op te merken dat hij naar de Filipijnen is gevlogen in een tijd waarin landen noodsituaties hadden aangekondigd en het ministerie van Buitenlandse Zaken een reiswaarschuwing had gegeven.”

Tja, een gevalletje eigen schuld, dikke bult dus.

Bizar
  • Facebook Roman Trofimov