Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Radiopresentator wordt live tijdens uitzending doodgeschoten

Een radiopresentator is zondag tijdens een live-uitzending doodgeschoten. Het hele tafereel was te zien tijdens een livestream op Facebook.

Radiostudio

Het gaat om de Filipijnse radiopresentator Juan Jumalon. In de Filipijnen ook wel bekend als DJ Johnny Walker. De Nationale Unie van journalisten spreekt van een brute moord. Wie degenen zijn die Jumalon om het leven hebben gebracht is onbekend, dat schrijft CNN.

Livestream

Het incident gebeurde bij de presentator thuis. Hier had hij zijn eigen radio-studio. Het is overigens de vierde keer dat een persoon die in de media werkt om het leven wordt gebracht sinds Ferdinand Marcos jr. president is van het land.

De moord vond plaats om 5:35 in de ochtend. Op de livestream was te zien hoe Juan even pauzeert en wegkijkt. Daarna zijn er twee geweerschoten te horen. De dader schoot hem in zijn gezicht.

Op de beelden is te zien dat na de schoten Jumalon achterover in zijn stoel zakt, terwijl de muziek nog speelt. De stream is inmiddels van Facebook verwijderd, maar beelden van het incident circuleren nog op het internet. De Radio-dj werd naar het ziekenhuis overgebracht, maar overleed onderweg aan zijn verwondingen.

Motief

De politie doet onderzoek naar de mogelijke motieven van de dader. Zo wordt er onderzocht of het motief te maken heeft met het werk wat Juan uitoefende of dat het om een persoonlijke vete gaat.

President Marcos jr. heeft de politie opgeroepen om de moordenaar snel te vinden en hem door de rechter te laten veroordelen. Hij veroordeeld de actie ten zeerste: "Aanvallen op journalisten worden niet getolereerd in een democratie."

De Filipijnen staan er om bekend dat het één van de meest onveilige plekken is voor journalisten. Zo staat het land op plek 132 van de 180 in de World Press Freedom Index. In de afgelopen 37 jaar zijn er al bijna 200 journalisten vermoord in het land.

Misdaad
  • CNN, X
  • Adobe Stock