Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Panorama's winnaar en verliezer van de week

Elke week maakt Panorama een 'winnaar en verliezer van de week' bekend. Deze week: Jamal Ben Saddik en streamingdienst Canal+. 

Jamal Ben Saddik

De winnaar: Jamal Ben Saddik

Vechten doet de Belgische kickbokser Jamal Ben Saddik (33) al twee jaar lang niet meer in de ring, maar alleen nog maar figuurlijk, in het beklaagdenbankje. De rivaal van Rico Verhoeven deelde afgelopen week een uppercut uit aan het Belgische Openbaar Ministerie.

Met succes vocht hij bij de rechter het dragen van zijn enkelband aan. Deze moest hij dragen nadat hij eerder dit jaar, volgens de Gazet van Antwerpen, werd gearresteerd op verdenking van ontvoering van een 29-jarige havenarbeider uit Antwerpen. De kickbokser heeft deze beschuldiging altijd ontkend. Nu zijn enkelband af is, kan hij zijn trainingen eindelijk weer oppakken. En zich voorbereiden op een eventuele comeback in de ring.

De verliezer: streamingsdienst Canal+

Streamingdienst Canal+ zendt sinds vorige week de serie Een van ons uit, geïnspireerd op de moord op Marianne Vaatstra, in 1999. Een serie waar de nabestaanden van het destijds 16-jarige slachtoffer (in 2012 wees dna-onderzoek Jasper S. aan als dader) allesbehalve blij mee zijn. Haar drie zussen en haar broer noemen het ‘afschuwelijk’ dat de tragedie die hen is overkomen inspiratie is voor een tv-serie.

Marianne mag hierin dan wel een andere naam hebben, toch halen de uitzendingen bij hen logischerwijze weer veel verdriet naar boven. Dat Canal+ zonder hun toestemming en medewerking de serie tóch heeft gemaakt en uitgebracht, en bovendien ook nog in zeker tien andere landen gaat uitzenden, zegt alles over het moreel kompas van de streamingdienst. Of beter gezegd: het gebrek daaraan.

Misdaad
  • NL Beeld, Canal+