doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');

Superdodelijke drug in omloop: 'Niet met blote handen aanraken'

Elke zondag delen we een internetklassieker, een artikel uit de archieven van Panorama.nl dat het lezen nog een keer de moeite waard is. Met vandaag, uit februari van dit jaar, de dodelijke drug 'Gray Death'.
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');
Gray Death is nog veel dodelijker dan heroïne

In de VS is sinds 2017 een relatief nieuwe designerdrug met een opmars bezig: Gray Death. En dat is zorgelijk, want zoals de naam al doet vermoeden is deze drug zo dodelijk dat je hem zelfs beter niet aan kan raken.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_top_article');

Veel sterker dan heroïne

Gray Death is een combinatie van heroïne, fentanyl en andere opiaten. Fentanyl is 100 keer sterker dan morfine, en enkele andere opiaten die aan de drug zijn toegevoegd (zoals bijvoorbeeld Carfentanil) zijn tot wel 10.000 keer zo sterk als morfine. Het gevaar van deze drug schuilt hem in dat de samenstelling nooit hetzelfde is en een gebruiker dus nooit weet wat (en hoeveel) hij of zij eigenlijk binnenkrijgt.

Extreem dodelijk

Dat heeft er voor gezorgd dat er sinds 2017 een explosief aantal overdosissen zijn gemeld in de staten Alabama, Indiana, Florida, Pennsylvania, en Ohio.  Nu is de drug ook opgedoken in Louisiana. De sheriff in St. Mary Parish heeft dit bekendgemaakt en waarschuwt mensen de drug niet aan te raken. 'Deze drug is extreem dodelijk. Zelfs huidcontact kan al leiden tot een overdosis, dus raak hem absoluut niet aan!'

Cement

Zoals de naam al aangeeft heeft de drug een grijze kleur. Het lijkt op een blokje cement, ook qua structuur. Dit is ook de reden waarom men wordt geadviseerd de drug niet aan te raken of op te pakken. De drug is vrij broos, dus naast huidcontact kan de drug ook via de lucht per ongeluk geïnhaleerd worden. En zelfs zulke kleine hoeveelheden kunnen al tot een overdosis leiden.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws