doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');

Strafvermindering voor Michael P., de man die Anne Faber vermoordde

Oom Anne Faber reageert op strafvermindering Michael P.

De moordenaar van Anne Faber, Michael P., heeft een strafvermindering van vier maanden gekregen. Dat oordeelde de Hoge Raad gisteren. De oom van Anne Faber reageert nu op die uitspraak.
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');
Anne Faber werd in 2017 door Michael P. ontvoerd, verkracht en vermoord

Strafvermindering Michael P.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_top_article');

De reden dat Michael P. strafvermindering heeft gekregen is zijn hardhandige arrestatie. Michael P. brak tijdens zijn arrestatie een schouder, en ging in cassatie bij de Hoge Raad om die hardhandige arrestatie middels strafvermindering te laten compenseren. Dat is gisteren gebeurd. Michael P. kreeg een strafvermindering van vier maanden, waardoor zijn totale straf in plaats van 28 jaar, nu 27 jaar en 8 maanden bedraagt. De oom van Anne Faber reageert nu op de uitspraak.

Klap in het gezicht familie Anne Faber

'De hardhandige aanhouding van Michael P., de reden dat hij nu strafvermindering krijgt, had alles te maken met het vinden van zijn dna op Annes jas, de gruwelijke daden die hij eerder pleegde en het feit dat Anne mogelijk nog in leven was', laat de oom weten.

Volgens hem zouden deze redenen genoeg aanleiding geven om Michael P. geen strafvermindering toe te kennen: 'Volgens ons biedt de wet (zoals beschreven in de conclusie van de procureur-generaal) die ruimte ook.'

Het leed dat Michael P. veroorzaakt heeft en het gevaar dat de moordenaar van Anne Faber voor de samenleving is, zorgt ervoor dat de familie de strafvermindering 'als een klap in het gezicht ervaart'. Ze hebben naar eigen zeggen met ontsteltenis kennis genomen van de beslissing van de Hoge Raad.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws