Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Politie reconstrueert aanhouding Michael P. in zaak Anne Faber

Michael P. heeft de politie aangeklaagd omdat zijn arrestatie naar eigen zeggen te hardhandig verliep. Afgelopen week vond er daarom achter gesloten deuren een reconstructie plaats voor de Rechtbank Midden-Nederland.

Politie reconstrueert aanhouding Michael P. in zaak Anne Faber

Michael P. kreeg in 2018 28 jaar cel met tbs en dwangverpleging voor het vermoorden en verkrachten van de 25-jarige Anne Faber. Eerder werd de straf al met vier maanden verminderd vanwege het hardhandige optreden van de politie tijdens zijn arrestatie. P. liep daarbij een gebroken schouder op.

P. was echter niet alleen uit op strafvermindering en wil dat de verantwoordelijke agenten ook vervolgd worden. Om die reden vond eerder deze week de reconstructie plaats. "Mijn cliënt heeft nu in de praktijk laten zien wat er volgens hem is gebeurd. Wat hem betreft wordt met deze reconstructie duidelijk wie verantwoordelijk is voor zijn gebroken schouder”, vertelde Niels Dorrestein, de advocaat van P., tegen RTL Nieuws.

Verklaring

De reconstructie vond achter gesloten deuren plaats. P. was zelf wel aanwezig. In zijn verklaring over de originele arrestatie vertelde hij dat de agenten zijn geboeide armen achter zijn rug meerdere keren naar boven duwden, waardoor P. het uitschreeuwde van de pijn. De politie deed dat naar eigen zeggen omdat op dat moment nog niet duidelijk was of Anne Faber nog leefde. Ze wilden P. zo dwingen om te vertellen waar de vrouw zich op dat moment bevond.

Misdaad
  • NOS, nu.nl