doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');

Michael P. was ontsnappingspoging aan het beramen

Strafvermindering voor Michael P., de man die Anne Faber vermoordde

Michael P., de man die in 2017 de 25-jarige Anne Faber verkrachtte en vermoordde, is strafvermindering toegekend. Zo oordeelde de Hoge Raad vandaag..
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');
Anne Faber werd in 2017 door Michael P. ontvoerd, verkracht en vermoord

Vier maanden strafvermindering

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_top_article');

Michael P. werd vorig jaar tot 28 jaar cel en tbs met dwangverpleging veroordeeld. Hij ging bij de Hoge Raad in cassatie tegen zijn straf, de laatst mogelijke optie. Dat heeft effect gehad, want die oordeelde vandaag dat Michael P. vier maanden strafvermindering krijgt. Zijn totale straf is nu vastgesteld op 27 jaar en 8 maanden.

Arrestatie Michael P.

De voornaamste reden voor het toekennen van strafvermindering is de hardhandige arrestatie van Michael P. Die brak tijdens zijn aanhouding een schouder. De Hoge Raad oordeelde dat Michael P. inderdaad te hardhandig gearresteerd is, en acht vier maanden strafvermindering een geschikte compensatie voor dat feit.

Einde proces

Met de uitspraak van de Hoge Raad is definitief een einde gekomen aan het proces van Michael P. Hij kan niet meer in hoger beroep of cassatie, en zal de komende 27 jaar achter de tralies verblijven. Dat betekent dat de lijdensweg van het proces, hoger beroep en cassatie voor de nabestaanden bij deze in ieder geval afgesloten is.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws