Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Teeven: 'Karate Bob is ernstige bedreiging voor nationale veiligheid'

De 65-jarige Slobodan Mitric - beter bekend als Karate Bob - woont al 39 jaar in Nederland. Toch dreigt staatssecretaris...

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback1.png

De 65-jarige Slobodan Mitric - beter bekend als Karate Bob - woont al 39 jaar in Nederland. Toch dreigt staatssecretaris Fred Teeven hem het land uit te zetten. Reden: hij zou een ernstige bedreiging voor de openbare orde, de openbare veiligheid en de nationale veiligheid zijn.Karate Bob woont al jaren op een zolderkamer in Amsterdam. Toen minister Leers hem begin vorig jaar ook dreigde uit te zetten, bleek hij al afhankelijk van weldoeners, waaronder zijn uitgever Robert Jan Kelder.Mitric was begin jaren zeventig geheim agent voor de Joegoslaven. Toen hij weigerde iemand te liquideren, werd Mitric aangemerkt als deserteur. Vervolgens doodde hij drie mannen die het op zijn leven hadden voorzien.Dagblad Trouw schreef in januari 2012:

Leers baseert zich nu op een individueel ambtsbericht van Buitenlandse Zaken. Hierin zijn de risico's ingeschat die Mitric bij zijn terugkeer in Belgrado zou kunnen lopen. In het ambtsbericht wordt het 'ondenkbaar' genoemd dat de Servische of Montenegrijnse autoriteiten Mitric na 38 jaar alsnog zouden willen vervolgen, en 'evenzo geldt dit voor het risico van een stille executie'.