Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Fred 'ik ben het bonnetje kwijt' Teeven is nu buschauffeur!

Fred Teeven moest moest twee jaar geleden samen met minister Ivo Opstelten het veld ruimen na de heisa rondom de Teevendeal, maar de ex-topofficier en staatssecretaris van Justitie heeft een nieuwe baan: buschauffeur!

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback1.png

Voordat Fred Teeven (58) de politiek inging was hij touringcar-chauffeur, dus een bus vol mensen is geen onbekend terrein voor de voormalige crimefighter tegen de zware misdaad. Maar dat hij na een carrière als officier van Justitie, een politieke loopbaan en een periode als staatssecretaris zijn oude beroep weer op zou pakken, hadden niet veel mensen verwacht. Maar dat gebeurde toch. Dus na een korte opleiding bij vervoersbedrijf Connexxion kunnen we binnenkort bij Fred Teeven in Haarlem op de bus stappen. Om de voormalige politicus achter het stuur van een bus aan te treffen moet je trouwens wel een beetje geluk hebben. Hij werkt maar anderhalve dag per week bij Connexxion. De rest van de week runt hij een particulier recherchebureau dat zich onder meer bezighoudt met reputatiemanagement en voorkomen van cybercrime.

Partijgenoot en minister voor Rechtsbescherming Sander Dekker is onder de indruk van Teevens opmerkelijke carrièreswitch en liet Haarlems Dagblad weten: “Ik vind het ongelooflijk stoer dat iemand niet werkloos thuis gaat zitten, maar zegt: ik vind het leuk om op de bus te zitten en ik ga rijden. Ik zie het hem ook wel doen: een potige kerel, die houdt de orde en rust in de bus.”

In een tweet heeft de VVD haar voormalig staatssecretaris succes gewenst met zijn nieuwe baan. 'Oud-staatssecretaris blijft niet stilzitten na afscheid van de politiek.'

Wat wij vooral heugelijk nieuws vinden is dat er voor iemand van 58 dus nog wél een baan te vinden is. Iets wat veel andere 50-plussers tegenwoordig vrijwel nooit lukt.