Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Hoe Moszko Estelle erbij naaide: 1500 euro voor een ritje van 7 minuten

Wat een boefje is het toch. Mediamaatje Bram Moszkowicz naaide Estelle Cruijff nog erger dan we al dachten. Bij de tucht...

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback1.png

Wat een boefje is het toch. Mediamaatje Bram Moszkowicz naaide Estelle Cruijff nog erger dan we al dachten. Bij de tuchtzaak die Nico Meijering namens Estelle aanspande, bleek dat Moszko het wel héél bont maakte qua declareren. Zo rekende hij 1500 euro reiskosten voor een ritje van de Herengracht 464 naar het Amstel Hotel. Da's fors te noemen, zeker als je weet dat de 1,5 kilometer te voet 19 minuten vergt. Per auto (8 minuten) of fiets (7 minuten) zou Moszo nog sneller zijn.En het ergste, volgens Advocatie.nl: Moszo stond er zelf op in het Amstel af te spreken en niet op zijn kantoor, zoals Estelle wilde.

De verwijten aan het adres van Moszkowicz op een rijtje: een voorschot dat ondanks eerdere toezeggingen nog steeds niet helemaal is terugbetaald, excessief declareren, het maken van onnodige kosten door telkens in het Amstelhotel af te spreken, lekken naar de media zonder toe- of instemming van Cruijff en het bewust verspreiden van onjuiste berichten. Meijering neemt het woord niet in de mond, maar hij bedoelt natuurlijk: liegen.
Wat Cruijff in het bijzonder steekt, zegt Meijering, is dat Moszkowicz haar “wegzet als iemand die de waarheid geweld aandoet”. Zo kwamen de afspraken om elkaar te ontmoeten in het Amstelhotel altijd tot stand op instigatie van Moszkowicz, en niet op instigatie van Cruijff, zoals Moszkowicz beweert. Ook zouden Cruijff en Moszkowicz mondeling hebben afgesproken dat hij de zaak voor een ‘vriendenprijs’ zou doen. Moszkowicz ontkent dat, en stelt dat zijn prijs 500 euro per uur is en dat hij zijn reistijd (1500 euro) nou eenmaal declareert.