Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Bram Moszkowicz haalt uit naar Johan Derksen: 'Latente antisemiet'

Bram Moszkowicz vindt dat Johan Derksen geen rol moet spelen in de kerstpromo van SBS6. Dit heeft alles te maken met de uitspraken die De Snor deed over de oorlog tussen Hamas en Israël.

Johan Derksen

Vorig jaar werd er rondom de kerstdagen een promo uitgezonden op SBS6. Alle Talpa-sterren speelden hierin een rol. Ook de mannen van Vandaag Inside waren te zien. Het VI-trio was echter wel heel erg kort in beeld. Hier deden zij dan ook - zoals we ze kennen - hun beklag over aan tafel in Vandaag Inside. Daarom willen zij dit jaar toch écht wel een grotere rol in het filmpje van de zender.

Antisemiet

Moszkowicz ziet dat echter niet zitten en pleit er zelfs voor om Derksen helemaal geen rol te geven in de commercial. In ieder geval vindt Bram dat men bij SBS6 hierover moet nadenken: "Je moet je afvragen of je een latente antisemiet in nota bene een kerstspecial wil hebben, maar dat is mijn mening", vertelt hij aan de desk van Shownieuws.

Hiermee doelt Bram op de uitspraken die Johan een tijdje terug deed in Vandaag Inside over de aanval van Hamas op Israël. Hij is van mening dat Nederlanders slaafs achter de Joodse gemeenschap aanlopen: "Natuurlijk is het erg, maar we moeten ook niet vergeten dat de Joden er wel een beetje om gevraagd hebben, want die Palestijnen zijn echt als honden behandeld", aldus de ex-voetballer destijds. Deze uitspraak is bij veel mensen in het verkeerde keelgat geschoten. Zo ook bij Bram.

Excuses

De voormalig advocaat laat weten dat de uitspraken van Derksen hem persoonlijk raken: "Ik heb Joods bloed en dat heeft mij bijzonder geraakt en, nog belangrijker, een heleboel andere mensen van dezelfde afkomst." Ook was de vader van Moszkowicz een overlevende van concentratiekamp Auschwitz.

Later nuanceerde Derksen zijn uitspraken enigszins. Bram vindt dat De Snor nu maar eens echt zijn excuses moet aanbieden: "Niet het halfslachtige wat hij altijd doet van: we roepen wat en de volgende uitzending zijn keutel intrekken. Gewoon excuses zou hij moeten maken. Dat doet hij niet, want die man vindt de ophef prachtig", besluit hij.

Entertainment
  • Shownieuws, Vandaag Inside
  • NL Beeld / Patrick van Emst