Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Wat je nooit op Facebook moet zetten

Door je tijdlijn scrollen, 'liken', delen, reageren, privéberichten sturen. En dat talloze keren per dag. Facebo...

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback2.png

Door je tijdlijn scrollen, 'liken', delen, reageren, privéberichten sturen. En dat talloze keren per dag. Facebook speelt anno 2016 een prominente bijrol in het dagelijks leven van veel Nederlanders.

En dat heeft - natuurlijk - ook zo zijn keerzijden. Je hebt vast weleens iemand onheilspellend horen beweren: ''Facebook weet alles over je.'' Nu zullen wij niet claimen dat het enorm populaire sociale medium daadwerkelijk alles over je weet. Maar ze komen, in een poging hun adverteerders te bedienen, een heel eind. Of is het jou nooit opgevallen dat er advertenties van sneakers naast je tijdlijn opdoken, daags nadat je op internet zocht naar een nieuw paar? 

Lees ook: ooit keihard afgewezen op Facebook? Zo kom je erachter!

Maar het is niet alleen je verdere surfgedrag. Wat je op Facebook doet, speelt de almachtige kennis van Zuckerberg en zijn vriendjes natuurlijk ook in de kaart. Daarom geven wij je vier zaken die je maar beter niet op je profiel kan knallen. 

1. Je telefoonnummer

Toegegeven, je nummer kan ervoor zorgen dat je account op 'FB' beter is beveiligd. Door een telefoonnummer toe te voegen aan je account, wordt het lastiger in te breken op je profiel. Het zorgt er ook voor dat iedereen die jouw telefoonnummer heeft jou kan vinden op Facebook. En daar heb je misschien niet al te veel trek in

2. Je woonplaats

Je hebt niet alleen een profiel op Facebook, Facebook heeft ook een profiel van jou. Je woonplaats, adres, of werkadres toevoegen zorgt er in feite alleen maar voor dat er nog meer gepersonaliseerde advertenties jouw kant op komen. En je échte vrienden weten toch wel waar je woont en werkt

3. Je verjaardag

Goed, punt drie is misschien niet het allerbelangrijkste om na te laten op je profiel. Het niet opgeven van je geboortedatum zorgt er ten eerste voor dat je eens per jaar niet alle felicitaties van 'vrienden' die je toch nooit meer ziet hoeft te 'liken'. Ten tweede (én misschien wel belangrijker): je geboortedatum is best essentiële persoonlijke informatie. Als iemand op je profiel inbreekt, weet hij misschien al bijna voldoende om ook in andere, belangrijkere accounts te wroeten.

4. Je religieuze en politieke overwegingen

Je zal jezelf er waarschijnlijk niet veel populairder op maken als je dag in, dag uit ratelt over je geloof en/of je favoriete partij. Daarnaast werkt het ook de alom gevreesde gepersonaliseerde advertenties in de hand. 

Zo. Heb je onze pagina op Facebook al geliked?