Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Leidse liquidatie: twee mannen opgepakt

De politie heeft twee mannen opgepakt op verdenking van betrokkenheid bij de liquidatie op Zeynel E. (50), vorige maand....

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback1.png

De politie heeft twee mannen opgepakt op verdenking van betrokkenheid bij de liquidatie op Zeynel E. (50), vorige maand.

Het gaat om een 23-jarige man uit Purmerend en een 34-jarige man uit Zaandam. De Zaandammer werd rond 05:00 deze ochtend van zijn bed gelicht, de 23-jarige knaap kon in een hotel in Purmerend ingerekend worden. Daarnaast heeft de politie huiszoekingen verricht en zijn enkele voertuigen in beslag genomen.

Lees ook: waarom werd Chahid Yakhlaf geliquideerd?

Verband

Zeynel E., een ondernemer van Turkse afkomst, werd ruim een maand geleden in de Leidse Rooseveltstraat geliquideerd. Hij is de voormalig directeur van bouwbedrijf Ocean Construction. In november vorig jaar overleefde E. nog een liquidatiepoging in Amsterdam-West, in een kantoorpand aan de Derdekinderenstraat. Opvallend is dat een maand voor die mislukte liquidatie in datzelfde pand met geweerschoten een eind kwam aan het leven van oud-advocaat Haydar Zengin (37). Deze Nederturk had wel wat weg van E. De politie onderzoekt nog of er een verband is tussen deze twee zaken. Ook in het onderzoek naar de liquidatie van E. zoekt de politie nog naar getuigen en informatie.

Wordt dus vervolgd.