Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Olympisch water van de een op andere dag groen

Ze stonden even goed te kijken, de Olympische schoonspringers. Gisteren was het water in het Olympisch bad ineens g...

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback2.png

Ze stonden even goed te kijken, de Olympische schoonspringers. Gisteren was het water in het Olympisch bad ineens groen gekleurd en niemand weet precies waarom. 

In plaats van het gebruikelijke hemelblauw is het water in het duikbad van het Maria Lenk Aquatics Centre donkergroen. De organisators van de Spelen weigeren naar buiten te komen met de oorzaak van het groene water. Wel zeggen ze dat ze bij tests niets gevonden hebben dat een gevaar op zou kunnen leveren voor de sporters. 

Toch is zo'n groene put niet heel aantrekkelijk om in te springen. De Chinese Liu Huixia, die goud won, had niet zoveel problemen met de verandering. "Toen we in dit zwembad trainden om eraan te wennen was het water altijd hemelsblauw, maar we zijn ook getraind om met onverwachte omstandigheden zoals deze om te gaan", zei ze tijdens een persconferentie.

Algen?

Er doen inmiddels theorieën de ronde hoe het water van de ene op de andere dag groen gekleurd kan zijn. Een van de meest aannemelijke theorieën stelt dat er algen in het water zitten. Omdat water van het duikbad warmer gehouden wordt dan de andere baden, zouden algen zich hier makkelijker kunnen ontwikkelen. Tot een officiële verklaring van de organisator blijft het gissen naar de oorzaak.

Eerder werden er al zorgen geuit over de veiligheid van het water bij de outdoor-sporten. Er zouden bacteriën in het water zitten die een gezondheidsrisico voor de atleten vormen. .

Het water in het duikbad in vergelijking met het naastgelegen bad.

De synchroonspringers hebben geen andere keuze dan het groene water in springen